Διαχρονική Αξία

Τέρψις

Το Μυστικό στο Πιάτο

Καμιά γαστριμαργική δημιουργία δεν θεωρείται ολοκληρωμένη εάν δεν αναδειχθεί με το απαραίτητο αυθεντικό ελαιόλαδο ποιότητας και υπεροχής. Λεπτόρρευστο, φίνο, ισορροπημένα λιπαρό, με γεμάτη γεύση ντομάτας, γλυκίζουσα επίγευση, με διαπεραστικά αρώματα αγριοβλάστησης του βουνού και με διαυγή χρυσαφένια υφή, το λάδι Blackbird που κυκλοφορεί σε 3 τύπους [Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο/Οργανικό, Εξαιρετικό Παρθένο, Παρθένο] συνοδεύει επάξια κάθε ωμό ή μαγειρεμένο πιάτο και σύνθεση.

Χωρίς τη συμβολή του ελαιόλαδου, ένα πιάτο είναι το δίχως άλλο στεγνό, ημιτελές, πιο αδιάφορο. Το ελαιόλαδο όχι μόνο τονίζει και «δένει» τα υλικά, τα χαρακτηριστικά τους αρώματα και τις γευστικές νότες, αλλά επίσης ικανοποιεί τον ουρανίσκο με την πλήρη, μεστή του προσωπικότητα την ίδια ώρα που θρέφει υγιεινά τον οργανισμό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως το λάδι πρωταγωνιστεί σε πολύ δυναμικές ή ανατρεπτικές συνταγές, όπως είναι το «παγωτό ελαιόλαδο», τα «λαδοκούλουρα» και η «λαδόπιτα».

Απολύτως απαραίτητο, όπως το αλάτι και το πιπέρι, το ελληνικό ελαιόλαδο Blackbird δίνει ταμπεραμέντο στην κουζίνα.

Η σωστή συγκομιδή, η κατάλληλη διαλογή κι επεξεργασία, η άμεση ελαιοποίηση με ψυχρή έκθλιψη και η ολοκλήρωση της τυποποίησης με ορθή αποθήκευση κι εμφιάλωση διασφαλίζουν την υγεία του καρπού, τον σωστό του διαχωρισμό, την μέγιστη απόδοση σε εξαιρετικό ελαιόλαδο, το ισορροπημένο πάντρεμα των ποικιλιών με θετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του ελαίου, στο ακέραιο.

Δείτε τις συνταγές μας