Διαχρονική Αξία

Υγιαίνετε

Ευζωία σε κάθε Σταγόνα

Πριν από περίπου 3.000 χρόνια, ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης, κι άλλοι ονομαστοί γιατροί της αρχαιότητας, υποστήριζαν θερμά την καθημερινή κατανάλωση και χρήση ελαιόλαδου. Τα ευεργετικά συστατικά της ελιάς, με τη μορφή του υγρού χρυσαφιού, διάχυτα κι αδιαμφισβήτητα, παραμένουν έως τις μέρες μας πολύτιμα για την υγεία, τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα, την επιδερμίδα, τα νύχια, τα μαλλιά και συνδέονται άμεσα με την μακροζωία, την ευεξία αλλά και την ευζωία.

Σήμερα, στην μοντέρνα, γρήγορη εποχή της Τεχνολογίας, η παράδοση, η απλότητα, το αυθεντικό, η επιστροφή στη φύση και τις ρίζες, όπως και τα προϊόντα που τιμούν τις φιλικές διαδικασίες καλλιέργειας, επεξεργασίας, παραγωγής, ξαναέρχονται στο προσκήνιο κερδίζοντας ολοένα περισσότερους υποστηρικτές. Ο λιγοστός ελεύθερος χρόνος μεταμορφώνεται σε προσωπικό χρόνο που πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο. Τα προϊόντα και οι τροφές αμφιβόλου συστατικών και καταγωγής, ενισχύουν την επιλογή των καταναλωτών προς είδη που πραγματικά πηγάζουν από τη φύση και κάνουν καλό. Η έννοια της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, της καλής φυσικής και πνευματικής κατάστασης, της φυσικής ομορφιάς κι υγείας, όπως και η σημασία του «φροντίζω τον εαυτό μου», είναι η απάντηση στην ταχύτητα της εποχής και την υπερπροσφορά (προϊόντων).

Η ελιά και το ελαιόλαδο, με δεκάδες χρήσεις και μορφές, είναι από τα προϊόντα που διατηρούν την υψηλή τους αξία. Ως Έλληνες, παραγωγοί του ελαιόλαδου Blackbird, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή και το καθημερινό τραπέζι δίχως ελαιόλαδο…

Το ελαιόλαδο θεωρείται δικαίως φυσική ασπίδα για τον οργανισμό: Διαθέτει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, νευροπροστατευτική και καρδιοπροστατευτική, αντιθρομβωτική δράση με αντι-υπερτασικές ιδιότητες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα (καλά) λιπαρά, πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, σε πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε, αλλά και σημαντική διατροφική αξία. Οι δε αυστηρές προδιαγραφές που τηρούνται για την παραγωγή και διάθεση του Blackbird, οι διαρκείς εργαστηριακοί έλεγχοι, τα θετικά του οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, όπως και τα κριτήρια ποιότητας, γνησιότητας κι ασφάλειας που πληροί, το καθιστούν ένα ελαιόλαδο ανώτερης εμπειρίας και ουσίας, σε κάθε του σταγόνα.